Rostskyddsbehandling underredsbehandling i Göteborg

Förebygg rost med  rostskyddsbehandling

Har man en rostskyddsbehandlad bil så minskar risken för dyra rostreparationer i framtiden. Man bevarar bilens värde med en rostskyddsbehandling och det lönar sig i längden då rostreparationer kan vara kostsamt.

rostskydd1-1024x768.jpg
Få en offert
arrow&v

Tack!

Varför rostskyddsbehandling behövs

Vi svenskar kör omkring med våra bilar i en av väldens mest rostintensiva miljöer. Det är framför allt den höga luftfuktigheten, tillsammans med bilens konstruktion, som gör att rostprocessen startar tidigt i våra bilar. Och tyvärr, så är de flesta bilarna inte tillverkade för att klara av de hårda klimatförhållandena som vi har i Sverige.

Rostskyddsgarantier

Rostskyddsgarantin från biltillverkaren är ofta långa, 12 år eller mer, men gäller få typer av skador. Trots synlig rost tvingas verkstäderna ofta neka kunderna rostskyddsgaranti av rädsla för att biltillverkaren anmärker på reparationen vid sin revision. 

Krocksäkerheten

Folksams och Villaägarnas unika krocktest av två begagnade bilmodeller visar att rost kan höja risken att skadas svårt eller dö med upp till 20%. Båda bilarna var godkända av bilbesiktningen men däremot skiljde sig orginalrostskyddet väsentligt på de olika modellerna. 

Plastkåpor

Forskare på KTH menar till och med att plastkåporna gör så att underredena rostar snabbare än normalt. Anledningen är att det samlas fukt och vägsalter i utrymmet mellan kåporna och underredet. 

Vi Bilägare betygsätter rostskyddet på din bil

Vi Bilägare har testat 34 bilmärken och gett över 500 rostbetyg för de olika modellerna och biltillverkare från hela världen studerar dem och t o m besöker Vi Bilägares testanläggning:

  • ”Den farliga rosten kommer inifrån och syns inte förrän det är alldeles för sent. Vi Bilägares tester pekar på bristerna i tid.

  • Rostregistret bygger på prognoser eftersom bilarna testats när de varit fabriksnya.

  • I testhallen används optiska instrument för att kika inne i dolda hålrum. En samlad bedömning av galvaniseringens tjocklek och utbredning, förekomsten av rostskyddsmedel, materialval och konstruktioner som bidrar till att bygga bort rostfällor ligger till grund för de betyg som sätts.”

 För mer detaljerade omdömen se vibilägares rostskyddsbetyg

Ditec Sisjön är en auktoriserad rostskyddsstation för

swerust-logo.png

Våra rostskyddsbehandlingar

Tre nivåer på skydd för din bil

Har man en rostskyddsbehandlad bil så minskar risken för dyra rostreparationer i framtiden. Man bevarar bilens värde med en rostskyddsbehandling och det lönar sig i längden då rostreparationer kan vara kostsamt och ta tid att fixa till. Vid eventuell försäljning är det oftast lättare att sälja en bil som är i ett fint skick. Vi lämnar 3 års garanti på våra behandlingar.

Basbehandling

Swerusts Basbehandling är en enklare rostskyddsbehandling som passar dig som har en äldre bil. Nederkant av dörrar, huv och baklucka rostskyddas invändigt och delar av bottenplattan rostskyddas utvändigt.

Varje bilmodell behandlas efter ett unikt sprutschema. Swerusts basbehandling tar totalt 3 dagar.

Pris beror på bilmodell och storlek. Behandlingen tar totalt 3 dagar.

Mellanbehandling

Swerusts Mellanbehandling passar dig som planerar att behålla bilen under ca: 5 år eller om rostskyddet är undermåligt. Rostskyddsbehandling består av fullständig underredes- och balkbehandling samt en enklare variant av markplansrostskydd.

Varje bilmodell behandlas efter ett unikt sprutschema. Swerusts mellanbehandling tar totalt 3 dagar.

Pris beror på bilmodell och storlek. Behandlingen tar totalt 3 dagar.

Full behandling

Behandlingen består av fullständig underredesbehandling, balkrostskydd och markplansrostskydd tillsammans. Varje rostskyddsbehandling utförs på sitt speciella sätt med unik utrustning och med utvalda rostskyddsprodukter för de olika detaljerna. Varje bilmodell behandlas efter ett unikt sprutschema. Behandlingen tar totalt 3 dagar.

Pris beror på bilmodell och storlek. Behandlingen tar totalt 3 dagar.

Så här säger kunder om Ditec Sisjön

FAQ

Vanliga frågor om rostskydd

Har man en rostskyddsbehandlad bil så minskar risken för dyra rostreparationer i framtiden. Man bevarar bilens värde med en rostskyddsbehandling och det lönar sig i längden då rostreparationer kan vara kostsamt och ta tid att fixa till.

Få en offert
arrow&v

Tack!