Bilrekond i Göteborg

REKOND I GÖTEBORG

Få en offert
arrow&v

Tack!

Att prioritera löpande underhåll av bilen är en god investering. Eventuella problem kan då upptäckas i tid och att rengöra bilen regelbundet möjliggör också att smuts kan avlägsnas på ett skonsamt vis. Då undviker man onödig slitage och minskar även behovet av mer omfattande behandlingar för din bil. Det är stor skillnad på vad som erbjuds på marknaden, våra behandlingar är framtagna för att vara skonsamma och ge högsta resultat. Vi genomgår bilens olika ytor och material med anpassade produkter och metoder.

 

Vi kan hjälpa dig med tvättservice och bilrekond i olika omfattningar, tillsammans med dig bestämmer vi nivån efter bilens behov, dina önskemål och budget. 

Helrekonditionering

Pris från 2995kr

När vi utför bilrekond gör vi vårt yttersta för att återställa bilens utseende så nära nyskick som möjligt. Bilen åtgärdas både interiört och exteriört.

 

Utvändig rekonditionering
Kaross och fälgar avfettas med ett miljövänligt alkaliskt avfettningsmedel och tvättas sedan grundligt så att bilen blir riktigt ren. Lacken maskinpoleras med ett polermedel som anpassas efter lackens skick så att repor och oxider avlägsnas. Slutligen lägger vi på ett vax som ger långvarigt skydd mot smuts, salt och trafikfilm. Fönstren putsas, gummilister och däcksidor behandlas. Eventuella stenskott lagas om du hjälper oss med originalfärg.

Invändig rekonditionering
Bilen dammsugs i kupé och bagageutrymme. Fönstren putsas och instrumentpanel och övriga plast- och gummidetaljer görs skinande rena. Dörrkanterna vaxas. Syftet är att hela kupén ska kännas fräsch och att nybilskänslan ska komma tillbaka. Har du fläckar på säten eller andra textilier kan du tilläggsboka en klädseltvätt.

Bas rekonditionering

Pris från 995kr

Med Bas rekonditionering får du bilen riktig ren på både in och utsidan.Vi lägger dessutom på en keramisk sprayvax som gör att billacken blir vatten och smutsavvisande. Vaxet skyddar i ca 2 månader. Har du fläckar på säten eller andra textilier kan du tilläggsboka en klädseltvätt.

Försäljningsrekond

Pris från 2495kr 

Försäljningsrekond är en anpassad behandling som fokuserar på det helhetsintryck som behövs inför en eventuell försäljning. Lacken poleras så att tvättrepor avlägsnas och glansen höjs maximalt, stenskott och andra småskador lagas med lackstift/färgpenna. Motorn tvättas och bilen städas mycket noggrant på insidan. Har du fläckar på säten eller andra textilier kan du tilläggsboka en klädseltvätt.

 

Behandlingstid ca 8 timmar

Utvändig rekonditionering

Pris från 2295kr 

När vi utför bilrekond gör vi vårt yttersta för att återställa bilen skick så nära nyskick som möjligt. Bilen gås i denna behandling över exteriört.

Kaross och fälgar avfettas med ett miljövänligt alkaliskt avfettningsmedel och tvättas sedan grundligt så att bilen blir riktigt ren. Lacken maskinpoleras med ett polermedel som anpassas efter lackens skick så att repor och oxider avlägsnas. Slutligen lägger vi på ett vax som ger långvarigt skydd mot smuts, salt och trafikfilm. Fönstren putsas, gummilister och däcksidor behandlas. Eventuella stenskott lagas om du hjälper oss med originalfärg.

Behandlingstid ca 8 timmar

Invändig rekonditionering

Pris från 1295kr 

När vi utför rekond på din bil gör vi vårt yttersta för att återställa bilen utseende så nära nyskick som möjligt. Bilen gås i denna behandling över interiört.

Den invändiga rekonden är en noggrann rengöring och uppfräschning av bilens interiör. Bilen dammsugs invändigt och i bagageutrymmet. Fönstren putsas och instrumentpanel och övriga plast- och gummidetaljer görs skinande rena. Dörrkanterna vaxas. Syftet är att hela kupén ska kännas fräsch och att nybilskänslan ska komma tillbaka. Har du fläckar på säten eller andra textilier kan du tilläggsboka en klädseltvätt.

Klädseltvätt 

Pris från 1495kr 

Klädseltvätt kan behövas när bilens säten blivit smutsiga, något har spillts ut eller om en luktkälla behöver tas bort.​

Vid en klädseltvätt används hetvatten i kombination med en smutslösande kemikalie. Vi använder en speciell tvättmaskin som sprutar kemvätska samtidigt som den suger upp det smutsiga vattnet. Detta ger textilen en genomsköljning så att smutsen försvinner. Efter tvätten torkas klädseln med hjälp av en avfuktare. Processen upprepas tills resultatet är fullgott.

Är det dessutom en dålig lukt i bilen bör behandlingen kombineras med en efterföljande luktsanering.

Biltvätt

Pris från 295kr 

En smutsig bil binder fukt och föroreningar och rostar därför lättare än en bil som hålls ren. Det är därför viktigt att tvätta bilen regelbundet.

En handtvätt är i de flesta fall det skonsammaste sättet att tvätta bilen som dessutom säkerställer att alla ytor blir rena. Vi använder svamp och högtryckstvätt och anpassar kemikalierna efter bilens behov. Som standard använder vi ett milt bilschampo. Om det behövs använder vi i första hand alkalisk avfettning. En petroleumbaserad avfettning används om det finns tjära på bilen.

Strålkastarrenovering i

Pris från 1 495kr 

Allt fler bilar underkänns på bilbesiktningen på grund av dåliga strålkastare. Ofta beror detta på att plasten har oxiderats eller repats. Detta försämrar strålkastljuset och utgör därför också en säkerhetsrisk.

En matt strålkastare kan ibland poleras upp med ett vanligt polermedel. Detta kommer att förbättra ytan en stund. Det ger dock ingen hållbarhet och ytan kommer snart att vara lika matt som den var tidigare.

Med vår behandling slipas den dåliga ytan ned med ett slippapper för att sedan poleras upp så att plasten blir helt klar igen. Därefter appliceras ett nytt ytskydd som skyddar plasten mot nedmattning. Skyddet är viktigt för hållbarheten. Det räcker alltså inte att bara polera strålkastaren för att få ett hållbart resultat.